Mercedes: S spreminjanjem pravil nas želijo ustaviti

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2019 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je prepričan, da je bil povod za letošnjimi spremembami pravil ta, da ustavijo prevlado njegove ekipe. Avstrijec pravi, da tisti, ki pišejo pravila, vsakič, ko neko moštvo prevladuje, tako kot je Mercedes v zadnjih petih sezonah, želijo ustaviti to moštvo, kar pa naj bi bilo po njegovem mnenju nadležno.

“Zrak je vse bolj redek,” je povedal. “Ko neko moštvo prevladuje, se pravila spremenijo v škodo tega moštva. Temu bi lahko rekli, da je prav nadležno. S spremembami aerodinamičnih pravil v letošnji sezoni želijo spremeniti vrstni red v Formuli 1. To smo že videli v zgodovini s Ferrarijem in seveda Red Bullom. Toda ostati moramo motivirani in postaviti prave cilje,” je dodal pred jutrišnjo predstavitvijo Mercedesovega letošnjega dirkalnika.

Jutri bo poleg Mercedesove, potekala tudi predstavitev ekipe Red Bull, ki bo po mnenju Wolffa poleg Ferrarija še trši nasprotnik Srebrnih puščic. “Naša naloga je vsako leto težja. Postavljamo merila, kar pa motivira naše tekmece. Zavedati se moramo, kako močni so naši nasprotniki in vedeti, da bi letos lahko ostali brez naslova svetovnih prvakov,” je povedal Wolff.