Mercedes pritiska na Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2016 .

Toto Wolff iz ekipe Mercedes ne skriva, da si želi nadaljnjega sodelovanja z Nicom Rosbergom, ki se mu, kot smo že pisali, letos izteka pogodba pri ekipi Mercedes. Hkrati pa tudi ne skriva navdušenja nad testnim voznikom Pascalom Wehrleinom, ki je trenutno pri njihovi sorodni ekipi Manor. »Verjamem vanj. Že v seriji DTM je pokazal veliko profesionalnost in zmožnost zmag,« je na Wehrlein ponosen Wolff.

S tem pa seveda dela tudi pritisk na Rosberga, za katerega se sliši, da pogovori pri Ferrariju še niso čisto zaključeni. Če tudi je Rosberg na zadnji dirki v Monaku novinarjem zatrjeval, da težav pri pogajanjih s Mercedesom ni, očitno temu le ni tako.

»Naš cilj in želja je, da nadaljujemo sodelovanje s Rosbergom. Vendar, če se ne bomo uskladili, bo vsakdo moral iskati najboljšo rešitev zase,« je Wolff jasno pokazal, da pogajanja še niso čisto zaključena. »Jasno nam je, da imamo trenutno najboljši dirkalnik izmed vseh ekip. Jasno nam je, da smo trenutno najboljša ekipa. In jasno nam je, da nismo usmerjeni le v sedanjost ampak s ponosom gledamo v prihodnost. In prihodnost mora biti tudi za Nica odločujoča. In ja, jasno nam je, kakšen potencial imamo v njem,« je nato Wolff umiril svoje tone.

Wolff zatrjuje, da bi z vsakim dirkačem v takšni situaciji ravnal enako. »Vsem, ki so trkali in trkajo na naša vrata povem enako. Najprej moramo zaključiti pogovor s sedanjim, aktualnim dirkačem. Šele ko je zagotovo, da morda iz tega ne bo nič, se lahko obrnemo tudi na druge.

Zaključek je tako enak kot vsakič – dokler ni podpisa, je vse odprto.

Foto: Mercedes