Mercedes pripravljen kopirati Red Bull

George Russell, VN Savdske Arabije 2023
Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2023 .

Toto Wolff je dejal, da so pri Mercedesu pripravljeni kopirati Red Bullov dirkalnik in to povsem brez sramu, če bi jim to pomagalo izboljšati dirkalnik.

Nemška ekipa je ob menjavi tehničnega pravilnika lani močno zašla z zmagovalne poti, upov, da bo letošnji dirkalnik W14 s svojo “zeropod” zasnovo znova konkurenčen najboljšim pa je vse manj, zato so se odločili ubrati drugo pot.

V ekipi upajo, da bodo prve sadove sprememb želi že na prvih evropskih dirkah, ko bodo dirkalnik doletele spremembe predvsem na področju stranic, pa tudi drugje.

Večina moštev se je letos odločila posnemati zasnovo Red Bullovega dirkalnika, ki se je že lani izkazal za najhitrejšega. Eno takšnih je moštvo Aston Martin, ki je v primerjavi z lansko sezono močno napredovalo, to pa priča dejstvu, da menjava koncepta dirkalnika lahko prinese izboljšave, zato je zelo verjetno, da bodo idejo posnemali tudi pri Mercedesu, čeprav najbrž ne bo šlo za identično kopijo.

“Trenutno se ne obremenjujemo s tem, kako bi moral izgledati dirkalnik,” je pojasnil Wolff. “Pomembno je le, da bo najhitrejši dirkalnik. Povsem vseeno mi je, če to pomeni, da bo na pogled podoben Red Bullu ali raketi SpaceX, le hiter mora biti. Če bo izgledal kot Red Bull, bomo nekam na dirkalnik nalepili majhno nalepko bika in ne bo nas sram, če bo dirkalnik hiter.

Pri Aston Martinu so dokazali, da lahko v šestih ali sedmih mesecih pridobiš toliko hitrosti, da se boriš v samem vrhu, kar je tudi za nas vzpodbudno. To, da so mogoči takšni koraki naprej, za vse nas pomeni, da nikoli ne smemo odpisati sezone.”

Wolff je pojasnil, da bodo izboljšave dirkalnika usmerjene tudi v nastavitve dirkalnika in njegovo oddaljenost od tal. “Lani je bil dirkalnik prenizek, letos je previsok in zdaj mislimo, da vemo, kje je pravo razmerje.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj