Mercedes: Pri Red Bullu so vedeli, da je kriv Verstappen

Avtor prispevka: , objavljeno 15. septembra 2021 .

Šef inženirjev pri Mercedesu, Andrew Shovlin meni, da so pri Red Bullu vedeli, da je njihov dirkač Max Verstappen ravnal narobe in povzročil trk z Lewisom Hamiltonom.

To naj bi bilo očitno iz tega, da tokrat Christian Horner in Helmut Marko nista kritizirala Hamiltona, kot je bil to slučaj po dirki v Silverstonu, kjer sta Verstappen in Hamilton prav tako trčila.

Komisarji so krivdo v Veliki Britaniji pripisali Hamiltonu, ki je bil kaznovan z desetimi sekundami pribitka h končnemu času, a je na dirki vseeno zmagal in osvojil 25 točk, medtem ko je Verstappen odstopil in ostal brez. Za trčenje v Monzi, kjer sta odstopila oba s Hamiltonom, so komisarji krivdo pripisali Nizozemcu in ga kaznovali z izgubo treh štartnih mest na naslednji dirki v Rusiji.

“Prepričani smo bili, da Lewis ni storil nič narobe in da je Max kriv za trčenje,” je povedal Shovlin. “Še Hlemut in Christian tokrat nista krivila Lewisa, zato se zdi, kot da sta tudi onadva vedela, da je Max ravnal narobe, saj izkoristita vsako priložnost, da krivita Lewisa. Incident je Lewisa stal zmage, zagotovo pa drugega mesta, zato je kazen izgube treh mest relativno lahko nadoknaditi, če imaš konkurenčen dirkalnik.”

Shovlin je prepričan, da bi Hamilton do konca dirke, če ne bi prišlo do trčenja z Verstappnom, prehitel Landa Norrisa, ki je dirko sicer končal na drugem mestu, za zmagovalcem Danielom Ricciardom. “Če ne bi prišlo do trčenje z Maxom, bi Lewis dirkal le proti Danielu. Lando je na sprint dirki imel pomoč zavetrja dirkalnika pred njim, zato bi v tem primeru Leis dirkal le proti Danielu in vsi vemo, da Lewis gre v posebno območje, ko vidi, da je zmaga dosegljiva. Bila bi dobra bitka na koncu dirke, vendar bi za zmago moral na stezi prehiteti Ricciarda,” še dodaja Shovlin.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish