Mercedes predstavil letošnji dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2019 .

Moštvo Mercedes je danes prek spleta predstavilo svoj novi dirkalnik za prihajajočo sezono, s katerim bodo v svoji deseti sezoni po povratku v Formulo 1 naskakovali šesti zaporedni dvojček naslovov.

Danes ga bosta na stezo v Silverstonu, kjer bo moštvo opravilo nekaj posnetkov zapeljala Lewis Hamilton in Valtteri Bottas. Vodja moštva Toto Wolff je ob tem poudaril željo in predanost celotnega moštva, da še vedno ostanejo na vrhu.

“Nova sezona za nas prinaša nove izzvive. Pravilo so se kar precej spremenila tako, da ponovno začenjamo na začetku, kjer se moramo dokazati sebi in naši konkurenci.”

“Sezono začenjamo z ničle, tako kot vsi ostali. Zavedamo se, da ni nič samoumevno, tudi naši morebitni uspehi ne. Zaradi novih pravil lahko pride do precej premešanega vrstenega reda. Vsako moštvo tako vidimo kot potencialnega konkurenta v boju za naslov.”

“Že nestrpno pričakujemo testiranja v Barceloni, kjer bomo lahko postavili merilo našim simulacijam, ter videli kje natančno se nahajamo. Osredotočili se bomo samo nase, v želji, da se čim bolje pripravimo na prvo dirko v Melbournu.”