Mercedes poskušal rešiti VN Nemčije

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2015 .

Britanski mediji poročajo, da je Mercedes ponudil kritje polovice potencialne izgube, če bi dirkališče Hockenheim gostilo letošnjo dirko za veliko nagrado Nemčije. Po več mesecih ugibanj so se strahovi, da bo Nemčija letos ostala brez dirke formule ena, na žalost uresničili, potem ko je FIA prireditev odpovedala.

Lastniki steze Nurburgring, ki bi moralo gostiti letošnjo dirko, so zaradi finančnih težav organizacijo odpovedali, Enako pa so storili tudi šefi Hockenheima, ki so zatrdili, da bi imeli premalo časa za uspešno trženje vstopnic in bi tako utrpeli še večje izgube kot lani.

Toda nemški Mercedes, ki je tako ostal brez domače dirke, je ponudil pomoč pri kritju finančnih izgub, če bi dirko vendarle izpeljali, vendar niti to ni pomagalo.

“Organizacija dirk na koledarju in posamezne prireditve so stvar, s katero se ukvarjajo FIA, promotorji in lastnik komercialnih pravic,” je predstavnik Mercedesa povedal za Obersver. “Načeloma finančna podpora posameznih prireditev ni delo posameznik moštev, niti ne verjamemo, da je to sprejemljiva praksa za prihodnost. Kljub temu pa je dirka v Nemčiji ključna in njena izveda je za nas še posebej zanimiva. Mercedes-Benz je sodeloval pri pogajanjih in je ponudil obsežen prispevek k uspešni izvedbi letošnje dirke za VN Nemčije na Hockenheimringu. Naše ponudbe pa na žalost niso sprejeli.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo