Mercedes poroča o težavah z letošnjim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2021 .

Pri Mercedesu poročajo o težavah z letošnjim motorjem, vendar pa so prepričani, da jim bo vse težave uspelo odpraviti do začetka sezone.

Nemško moštvo bo svoj dirkalnik W12 E Performance predstavilo v začetku prihodnjega meseca, preden se začnejo zimska testiranja v Bahrajnu 12. marca. Po besedah Hywela Thomasa, ki je odgovoren za proizvodnjo pogonskih sklopov, pa priprave ne tečejo tako gladko. “Sestavljamo kar nekaj motorjev in jih pripravljam na novo sezono,” je povedal. “Nekaj smo jih že sestavili, nekaj pa jih tudi preizkušamo na testni mizi, kjer preizkušamo njihovo vzdržljivost. Nekaj pogonskih enot smo dostavili tudi našim kupcem, ki so motorje že vgradili v svoje šasije in prvič zagnali, ali pa so blizu.

Imamo nekaj težav z motorji. Vendar imamo rešitve zanje, zato sem prepričan, da bomo do prve dirke pripravljeni.”

Mercedes bo letos svoje motorje dobavljal tudi ekipi McLaren, njihove enote pa bodo uporabljali tudi pri Williamsu in Aston Martinu, prav vsi, vključno z njihovo lastno ekipo, pa bodo med sezono dobili le eno nadgradnjo pogonske enote, zato želijo motorje čimbolj dognati pred začetkom. “Vsaka zima nam prinese veliko izzivov, saj se pripravljamo na novo sezono, toda letos smo naleteli na še več preprek. To je prva zima, kjer smo se morali prilagoditi novim pravilom, ki omejujejo število ur, ki ga lahko porabimo na naši testni mizi za motorje. Zato mora vsak preizkus prinesti rezultate, kar pa je še pomembneje, imamo med sezono na razpolago le eno nadgradnjo motorja. Vse izboljšave zato poskušamo vgraditi v prvo pogonsko enoto, medtem ko smo izboljšave še lani lahko razdelili v več paketov.”

Letos se nam obeta več dirk, kot lani, vsak dirkač pa bo lahko uporabil enako število motorjev, kar pomeni, da bo vsak motor moral zdržati dlje, sezona, katero je zaznamovala pandemija koronavirusa pa je skrajšala čas, ki ga imajo proizvajalci za izdelavo novih motorjev. “Zima je bila za nas letos kratka, saj smo z dirkanjem zaključili šele sredi decembra, zdaj pa se že približuje prva dirka nove sezone,” pravi Thomas.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish