Mercedes: Porazil nas je naš računalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je po dirki za VN Avstralije, kjer je Lewis Hamilton moral priznati premoč Sebastianu Vettlu, dejal, da je za izgubljeno zmago verjetno kriva napaka v programu. Hamilton je vodil v prvih krogih dirke, dokler ga po virtualnem varnostnem avtu, katerega je sprožil pokvarjen dirkalnik Romaina Grosjeana, ni s tretjega mesta prehitel Vettel.

Aktualni svetovni prvak ni vedel, kako je lahko ostal brez vodstva, pri Mercedesu pa sumijo, da je kriva napaka v programu, zaradi katere niso bili pozorni na možnost, ki jo je izkoristil Vettel.

“Mislili smo, da imamo tri sekunde prostora, tako da moramo preveriti v naših računalnikih,” je dejal Wolff. “Če imamo napako v programih, jo moramo odpraviti. Potrebovali smo petnajst sekund, imeli smo jih dvanajst, zato smo mislili, da bo to dovolj, a ni bilo,” je dodal. Težava naj bi bila v tem, da je Mercedesov sistem narobe izračunal razlike med dirkalniki. “Nismo še bili v takšnem položaju, ko bi bili dirkalniki tako blizu skupaj, zato je sistem narobe izračunal potrebno razliko do drugih dirkalnikov za nami. Sistem nam je zatrjeval, da bomo ostali v vodstvu,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish