Mercedes: Poraz v 2022 manj boleč, kot lanski poraz v Abu Dabiju

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2022 .

Toto Wolff pravi, da je letošnji polom od sezone moštva za Mercedes manj boleč, kot izguba naslova med dirkači na lanski dirki v Abu Dabiju.

Nemško moštvo letos prvič po 2013 ni osvojilo naslova ne med dirkači in ne med konstruktorji, toda Wolff pravi, da vsa razočaranja sezone 2022 prenašajo lažje, kot poraz pred enim letom, ko so sicer osvojili rekordni osmi naslov med konstruktorji. “Lani smo bili močni, zato je tisti poraz toliko bolj boleč. Sploh glede na to, kako se je sezona končala in kako smo naslov izgubili za nekaj sekund. Razplet ni bil v naših rokah. Šlo je za nekaj, kar je bilo popolnoma proti mojim vrednotam.”

Wolff je priznal, da so letos pri Mercedesu naredili napako in zato toliko lažje sprejmejo poraz. “Letos sezona ni bila tako burna, kar se tiče čustev, saj smo od samega začetka vedeli, da dirkalnik ni dovolj dober. Počasi smo ga razumevali. Ko smo rešili eno težavo, smo odkrili novo in tako naprej. Za letošnji poraz smo krivi sami, za lanskega pa ne. Vemo, da smo ga letos polomili. Zavedamo se, da so drugi svoje delo opravili bolje.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish