Mercedes pod velikim pritiskom

Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2014 .

Moto športni šef ekipe Mercedes Toto Wolff priznava, da je bila lanska sezona za njih zelo uspešna, saj so se velikokrat kosali za sam vrh. Kljub vsemu pa se Toto zaveda, da bodo v letošnji prihajajoči sezoni pod še večjim pritiskom, saj drugo mesto med konstruktorji pomeni, da jih čaka le še ena stopnička – naslov.

Nemški proizvajalec avtomobilov je tako v lanski sezoni osvojil tri velike nagrade, a razen izkušenj jim to v letošnji ne bo veliko pomagalo. V veljavo namreč stopajo nova tehnična pravila, zaradi česar je bil pred inženirji praktično povsem prazen list papirja. Wolff tako pravi: »Če bi sezono končali na tretjem, ali celo četrtem mestu, bi lahko rekli, da nas čaka še veliko dela, sedaj pa imamo pred seboj le še naslov.

Seveda bo težko, a osvajati zmage je bilo vedno težko, saj si moral vedno vse narediti prav in skupaj sestaviti popoln komplet. Smo optimistični, a to je nevarno. Zavedamo se, da je pred nami zelo težka naloga, pri kateri bomo vsi pod velikim pritiskom. Poleg vsega pa imamo zelo veliko konkurenco, ki se prav tako razvija, zaradi česar verjamem, da bo zelo težko. Ne vemo točno kaj nas čaka, a vsi proizvajalci motorjev vedo kaj delajo, zaradi težko verjamem, da bi nekdo imel veliko prednost pred ostalimi.«