Mercedes nezadovoljen z razkritjem krivcev za preiskavo Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff, je izrazil nezadovoljstvo nad potezo mednarodne avtomobilistične zveze FIA, ki je razkrila imeni dveh članov njegove ekipe, ki sta sprožila temeljito preiskavo moštva Ferrari.

FIA je na pred VN Azerbajdžana pod drobnogled vzela hibridni sklop moštva Ferrari, saj so iz Mercedesa prejeli obvestilo o sumu morebitne goljufije. Preiskava, ki je trajala do VN Monaka in je vključevala podroben pregled dirkalnikov moštva Ferrari, ter dodatne merilne naprave, je razkrila, da si rdeča dirkalnika ne pomagata z nedovoljeno količino dodatne pogonske moči iz hibridnega sklopa. Rezultate je objavil glavni tehnični delegat Charlie Whiting, ki je tudi razkril izrazil nezadovoljstvo nad dejstvom, da Mercedes ni izkoristil zakonske možnosti uradnega protesta, temveč so svoje sume posredovali nemškim medijem.

Whiting je prav tako pojasnil, da sta na morebitno goljufijo opozorila nekdanja člana moštva Ferrari, James Allison in Lorenzo Sassi, prav to pa je za Wolffa sporno. Avstrijec meni, da bi morala FIA v takšnih primerih biti manj specifična in bi morala objaviti le ime moštva, ki je poizvedovalo o legalnosti dirkalnika iz druge ekipe. “Ena izmed mojih nalog v moštvu je, da ščitim svoje zaposlene, zato je moteče, če so v napačnem kontekstu imenovani posamezniki,” je dejal Wolff, ki pravi, da je FIA člana moštva Mercedes vrgla pod kolesa avtobusa.

Toda Whiting na obtožbe pravi, da sta se imeni omenjenih članov moštva že pred tem pojavili v medijih, ter da je sam le potrdil, kar je bilo že javno znano.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj