Mercedes nezadovoljen s številom gledalcev

Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2014 .

Športni šef Mercedesa, Toto Wolff meni, da bi se morali vodilni možje v formuli ena vprašati, kaj je narobe, če VN Nemčije ne bo privabila velikega števila gledalcev.

Gledanost formule ena v Nemčiji je že v upadu, vstopnice za nedeljsko dirko pa še zdaleč niso razprodane, čeprav Nemec Nico Rosberg vodi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva in to v tovarniški ekipi nemškega Mercedesa.

Wolff je priznal, da je bil razočaran nad majhnim številom gledalcev, ki so spremljali petkova prosta treninga, a meni, da bo stanje bolje ponazorila publika v soboto in nedeljo.

“Nismo zadovoljni,” je dejal Wolff, “Če primerjamo petek v Hockenheimu in petek v Silverstonu ali Avstriji, je situacija povsem različna. Moramo razumeti zakaj je tako. Nisem prepričan, ali bo toliko gledalcev tudi v nedeljo, saj se kdo za ogled odloči tik pred zdajci, vendar moramo preučiti zakaj je gledalcev tako malo.

Če bo tudi v preostanku konca tedna tako malo zanimanja, bo potreben tehten premislek,” je še dodal Wolff.

Jean Todt je podprl predlog, da se vodilni možje formule ena sestanejo in se pogovorijo o radikalnih spremembah športa, s katerim bi ustavili upad gledanosti.