Mercedes lahko zadrži napade Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 14. oktobra 2015 .

Nemec Nico Rosberg je prepričan, da lahko moštvo Mercedes za sabo zadrži vse močnejši Ferrari. Po dirki v Rusiji, kjer je najbližje zmagovalu Lewisu Hamiltonu prišel prav Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel, je Rosberg padel na tretje mesto v skupnem seštevku prvenstva. Iz Italije pa prihaja novica, da v moštvu iz Maranella že trdo delajo na pripravah na prihodnjo sezono. Že na naslednji dirki naj bi vsaj eden izmed rdečih dirkalnikov nastopil z novim motorjem, na katerem bodo številni sestavni deli, ki jih pripravljajo za motor sezone 2016.

Ob tem pa že od začetka letošnje sezone tehnični direktor Ferrarija, James Allison, pripravlja nov dirkalnik, ki bo še bolje ustrezal dirkačema, predvsem pa naj bi odpravili prednje vpetje z vlečno letvijo, ki je velika hiba na kvalifikacijah v zadnjih sezonah, saj ne dovoljuje hitrega ogrevanja prednjih gum.

Toda Rosberg meni, da je Mercedes do zdaj solidno napredoval v primerjavi s Ferrarijem, zato je prepričan, da v taboru nemške ekipe skrivajo še dovolj potenciala, da v letošnjem prvenstvu za sabo zadržijo Vettla.

“Ferrari se hitro izboljšuje,” je dejal Rosberg. “Spoštujemo to, da so nas začeli ogrožati, zato jih budno spremljamo. Istočasno pa smo samozavestni, saj imamo odlično ekipo in čeprav nas občasno napadajo, smo jim vedno znova pobegnili. To smo pokazali po Singapurju, kjer smo doživeli polom, medtem ko smo bili v Rusiji in Suzuki zelo močni, ter tam, kjer smo bili na začetku sezone. Dokazali smo torej, da se lahko kosamo z njihovo hitrostjo in kvaliteto razvoja,” je dodal Rosberg, ki se je tekom sezone izboljšaval, še vedno pa ve, kje se še lahko izboljša. “Poglobiti se moram v dogajanje na kvalifikacijah v prvem delu sezone,” je dejal dirkač Mercedesa, katerega je na kvalifikacijah pogosto premagal moštveni kolega Lewis Hamilton.

“Zdaj sem boljši na kvalifikacijah, toda ne vem zakaj. Torej moram to razumeti. V boju za naslov je pomembno izboljšati vse svoje slabosti,” je še dodal.

Foto: Mercedes