Mercedes lahko premaga Red Bull

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2013 .

Sebastian Vettel je minuli teden dejal, da v novi sezoni od premožnejših ekip, kot sta naprimer Mercedes in Ferrari, pričakuje trd boj za naslov, kar naj bi jim omogočile spremembe pravil na področju motorjev ter aerodinamike. Lewis Hamilton pa upa, da bo njegovemu moštvu Mercedes to tudi uspelo.

“Če bi šlo zgolj za evolucijo letošnjega dirkalnika, bi težko premagali Red Bull, saj so bili tako daleč spredaj, ” je ugotovil Hamilton. “Vesel sem, da se vse postavlja v začetni položaj, sicer bi Red Bull lahko osvojil pet, šest ali sedem naslovov.”

Prvaka iz sezone 2008 pa ne skrbi, da bi bilo dirkalnike v prihodnji sezoni težje voziti. “To me ne skrbi, saj sem že letos dirkal tako, kot bo treba prihodnjo sezono. Še vedno bomo morali paziti na gume. Morda bo treba bolj varčevati z gorivom, toda to počnemo tako ali tako. Vse skupaj bomo sprva okusili v simulatorjih in nekaterim stvarem se bomo morali prilagoditi. Prehod na uporabo sistema KERS v sezoni 2009 ni bil težaven. Preizkusili smo ga v simulatorju, tako da smo na prvo dirko prispeli z najboljšim paketom KERS, ki nam je dajal prednost pred tekmeci. Le dirkalnik ni bil dovolj dober. Prihodnje leto pa upam, da bomo dobri na vseh področjih,” je še dodal nekdanji dirkač McLarna.