Mercedes jeznega Hamiltona prosi za zaupanje

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2021 .

Šef Mercedesove ekipe, Toto Wolff je priznal, da bo v njegovem moštvu potrebno delati na medsebojnem zaupanju, potem ko je Lewis Hamilton znova podvomil v taktiko na dirki.

Če je Hamilton z ekipo še v Rusiji s pravilno izbiro taktike posegel po zmagi, se je Britanec z dvomi v odločitev moštva v Turčiji postavil v težak položaj.

Britanca je moštvo namreč 18 krogov pred koncem dirke poklicalo na menjavo gum, na kateri ni ostalo veliko profila, a se je aktualni svetovni prvak odločil, da ostane na stezi in poizkuši dirko končati brez postanka. Toda Pirelli je moštva že pred dirko opozoril, da bi bilo to lahko zelo tvegano, stanje Hamiltonovih gum pa se je iz kroga v krog slabšalo. Pri Mercedesu so se odločili, da vendarle ne tvegajo dirke brez postanka, zato so Britancu osem krogov pred koncem dirke ukazali, naj zapelje v bokse po nove gume.

Hamilton ni uspel dovolj hitro ogreti gum, zato so se začele drobiti, ko pa so vendarle začele delovati, do konca ni ostalo dovolj krogov, da bi se prebil nazaj na tretje mesto, za Maxa Verstappna, kjer je vozil pred postankom.

“Res moramo delati na komunikaciji in medsebojnem zaupanju, tako da lahko drug drugemu pojasnimo, kakšen je naš cilj,” je po dirki povedal Wolff, ki je pojasnil, da povsem razume dirkača, ki po stezi vozi pri visokih hitrostih, vendar na razpolago nima vseh informacij.

“Dirkač je pomemben senzor na stezi, ki javi stanje oprijema, vendar pa ne vidi situacije v primerjavi z drugimi dirkači,” pojasni Wolff, ki še doda: “Informacije morajo teči obojestransko, to je ključno. Na tem moramo delati, saj je na prejšnji dirki Lewis našo taktično potezo označil za genialno.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish