Mercedes je še boljši!

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2014 .

Mercedesov dirkalnik W05 je po besedah Lewisa Hamiltona, ki je bil najhitrejši na obeh današnjih prostih treningih, še boljši, kot na zimskih testiranjih, ki so potekala prav na stezi v Bahrajnu.

“Dirkalnik je še boljši, kot med testiranji,” je povedal Hamilton, ki je bil več kot sekundo hitrejši od konkurentov, z izjemo svojega moštvenega kolega. “Zelo dobro je uravnotežen. Nekaj malenkosti moramo še popraviti, da bo nastavljen popolno, a že zdaj se v njem počutim odlično.”

Glede na formo Mercedesovega dirkalnika niti ne preseneča, da Hamilton največjega konkurenta vidi v svojem moštvenem kolegu Nicu Rosbergu, ki je bil na obeh treningih drugi najhitrejši.

Nemec jutri na kvalifikacijah in v nedeljo na dirki pričakuje nekoliko nižje temperature, zaradi česar si obeta še manj težav z gumami. “Temperatura gum v takšnih pogojih ne bo velika težava. Gume se začnejo pregrevati šele proti koncu niza,” je povedal Rosberg.

“Podatki, ki smo jih dobili med zimskimi testiranji pravzaprav niso več merodajni, saj zdaj vozimo ob drugi uri. Toda zaradi tega je izziv nekoliko večji in vse skupaj je bolj zanimivo,” je še dodal.