Mercedes je Rosberga pustil na cedilu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2014 .

Športni šef Mercedesa, Toto Wolff je priznal, da je moštvo Nica Rosberga v Abu Dabiju, kjer se je z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom boril za naslov prvaka, pustilo na cedilu, potem ko je Necem dirko končal na 14. mestu.

Rosberg je pred začetkom dirke za Hamiltonom zaostajal za 17 točk, okvara sistema ERS pa mu je že tako majhne možnosti za zmago uničila že na štartu, popolnoma pa jih je pokopala sredi dirke, ko je sistem povsem odpovedal.

“Tako močno smo se trudili, da bi bil dirkalnik zanesljiv, da bi se fanta lahko borila do cilja, zato je nam ostal grenak priokus,” je dejal Wolff. “Počutim se, kot da smo ga nekoliko pustili na cedilu. Že tako bi težko zmagal, saj se mu je zalomil štart, toda to, da Nico ni mogel pripeljati do cilja, je za nas osebna drama, saj se je od nas pričakovalo, da pripravimo dva dirkalnika, ki bosta zmožna pripeljati do cilja.

Če Lewis ne bi končal dirke, potem ko je vodil v prvenstvu in na dirki, bi za nas bila še večja drama,” je pojasnil Wolff in se še dodatno pojasnil: “Seveda pa ni nič bolje videti, da se je dirkalnik pokvaril Nicu.”

Foto: Mercedes