Mercedes je lahko najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2013 .

 

Lewis Hamilton je prepričan, da je lahko njegovo moštvo Mercedes boljše od aktualnih prvakov Red Bull Racing. Britanec trdi, da sta Srebrni puščici zdaj druga najhitrejša dirkalnika v karavani.

Prvak iz sezone 2008 se je sredi nedeljske dirke za VN Malezije kosal z drikalnikoma moštva Red Bull, dirko pa je tudi končal za njima, čeprav s pomočjo kontroverznih moštvenih ukazov. “Smo drugo najboljše moštvo, kar je velika prednost. Toda če nadaljujejo v zastavljeni smeri imamo odprte vse možnosti, da bomo v nekem trenutku letos najhitrejši,” je prepričan Hamilton. Čeprav je Britanec v primerjavi z Red Bulloma odpeljal nekaj obetavnih krogov, je v zadnji polovici dirke moral drastično varčevati z gorivom. Tretje mesto si je zagotovil šele, ko je njegov moštveni kolega Nico Rosberg ubogal ukaze iz moštva in se zadovoljil s četrtim mestom.

“V dirkalniku nismo imeli dovolj goriva. V mojem ga je bilo še nekoliko manj, kot v Nicovem, zato sem moral z gorivom varčevati vse od 25. kroga,” je pojasnil Hamilton. “Nemogoče se je bilo kosati z dirkalnikoma pred mano. Na koncu sem moral z gorivom varčevati ob vsaki priliki. Nisem se mogel kosati z dirkači okrog mene. Prepričan sem, da bi bila situacija drugačna, če bi imel toliko goriva, kot so ga imeli oni. V to sem prepričan.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj