Mercedes izkorišča kazni

Avtor prispevka: , objavljeno 30. avgusta 2016 .

Zadnja dirka nam je tudi praktično pokazala kako je včasih sistem kaznovanja za nove dele in motorje nesmiseln. Zadnja dirka je bila tako naporna tudi za mehanike in tehnike ekipe Mercedes, saj so v bistvu kar trikrat menjali motor. S tem so si pridobili skoraj 60 kazenskih točk, pa vendar več kot na zadnje mesto ne moreš iti. Lewis Hamilton si je s tem pridobil eno prednost. Sedaj ima en motor več na razpolago kot Nico Rosberg. Ali je to pametna poteza ekipe ali ne, je bolj ali manj prepuščeno lastnim presojam. Oziroma kot se rado reče, bomo videli, kaj bo pokazal čas. Očitno tudi ekipa Mercedesa čaka na to.

»Na začetku se je vse videlo kot dejanska kazen, pa vendar ocenjujemo, da smo s to potezo imeli manj negativnih posledic, kot smo mislili, da jih bomo imeli,« je bil ponosen Toto Wolff, vodja ekipe Mercedes, po zadnji dirki preteklo nedeljo. Hamilton je dokazal, kako hitro se lahko zadeva obrne na dobro. Drži, da je bilo nekaj izpadov, in da je nekaj dirkačev zaradi dodatnih postankov v boksih bilo tako in tako za njim, ampak ujel je tretje mesto in tako še vedno ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Morda je Hamilton res podaril zmago, vendar kot rečeno ima sedaj, kar se motorjev tiče, prednost. »Lewis ima sedaj en motor več na zalogi kot Nico,« je priznal Wolff. Rosberg lahko brez kazni zamenja le še en motor, Hamilton jih lahko toliko več. In to dejstvo je lahko tudi odločujoče v letošnjem boju za lovoriko svetovnega prvaka Formule 1. Tega dejstva se zaveda tudi Hamilton. »Motor s katerim sem zaključil prvi del letošnje sezone bi lahko dirko v Belgiji prestal ali pa tudi ne. Z zadnjim motorjem sem, priznam, na koncu delal zelo nežno,« je priznal Britanec, ki lahko sedaj brez skrbi ponovno pritiska do konca. Očitno lahko letošnjo sezono dejansko odločajo motorji. Kot navedeno ima Hamilton na razpolago tri, Rosberg le še dva. Do konca sezone je še osem dirk, in Hamilton se lahko brez težav igra z motorji, Rosberg pa si mora svoje razdeliti, najmanj na štiri dirke.

»Jasno mi je, da sem lahko zaradi tega dejstva sedaj glede rokovanja z motorjem na dirkališču privoščim več,« je taktičen Hamilton. Vendar ima celotna zgodba tudi eno »napako«. V kolikor bi imel Mercedes še en izboljšan motor od trenutnih, ga lahko brez kazni uporabi le Rosberg, Hamilton bi moral v tem primeru spet iti v isto spiralo kazni. Z drugimi besedami, Hamilton lahko brez kazni vozi le zadnji model motorja. Vse novejše z novimi nadgradnjami lahko brez kazni uporabi le Rosberg.

Znano je, da se motorji ves čas razvijajo. Dirke dokazujejo kje so slabosti in prednosti. Edini ekipni boj ima lahko Mercedes le z ekipo Red Bull, ki se jim je po zadnji dirki ponovno približala. To pomeni, da bodo inženirji delali na nadgradnjah in tako ekipi zagotavljali, da ohrani trenutni vodeči položaj. »Ni perfektnega scenarija,« je priznal Toto Wolff. »Če dobimo motor, ki ima več moči, bo odločitev kdo ga bo imel težka. Trenutno zgleda, da do nadgradnje ne bo prišlo. To kar trenutno testiramo ne daje občutka, da bi zaradi tega Lewis imel kakšno slabšo pozicijo. Zagotovo ni naš namen, da bi z motorji vplivali na odločitev o letošnjem svetovnem prvaku. Jasno nam je, da bo iz naše ekipe. Trenutno pri vsem vidimo več prednosti kot slabosti« je prepričan Avstrijec.

Že sobotne kvalifikacije so pokazale, da je nov motor le za kakšno desetinko hitrejši. In te desetinke so lahko na koncu odločujoče, kdo bo na prvem startnem mestu in kdo bo zmagovalec dirke. In če bo morebiten nov motor dokazal, da je pridobil še kakšno desetinko več, bo zagotovo en dirkač ekipe Mercedes v prednosti in eden ne.