Mercedes išče odgovore: Kam je izginila Ferrarijeva hitrost?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da bo del svojih inženirjev zaposlil z vprašanjem, kam je v nedeljo v Monzi izginila Ferrarijeva hitrost, ki jo je moštvo iz Maranella pokazalo v soboto na kvalifikacijah.

“Tega ne razumem,” je povedal po dirki. “Od včeraj do danes se je vzorec delovanja povsem spremenil in za zdaj za to nimam pojasnila. Morda bodo pametni Shovovi (Andrew Shovlin, glavni dirkalni inženir) fantje vedeli, toda to moramo analizirati.”

Wolff je po navrženi kosti, potem ko je bil Ferrari letos pod drobnogledom FIE zaradi domnevnih izkoriscanj pravil, vendarle naredil korak nazaj, ter namignil na različne nastavitve motorja.

“Ne bi se želel poglabljati, da ne bi zgledalo, kot da iščemo izgovore, toda v soboto so imeli zelo dober dirkalnik v nedeljo pa samo dobrega. Izgleda, da lahko v enem krogu uporabijo nekaj, česar ne morejo ponoviti na dirki. Sebastian se z nepoškodovanim dirkalnikom ni izkazal,” je dodal Wolff, ki je del odgovora za zmago nad Ferrarijem v Monzi našel tudi v napredku njegovega moštva.

“Zelo sem ponosen na vse naše sodelavce, tiste, ki skrbijo za motorje in tiste, ki skrbijo za šasijo, saj so od Spaja do Monze opravili odlično delo,” je dejal. “Bolje smo razumeli dirkalnik in gume, čeprav tega nismo pokazali v soboto,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish