Mercedes in RBR dosegla spremembo gum?

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2013 .

Moštvi Mercedes in Red Bull Racing sta v zadnjih dneh pritiskali na italijanskega gumarja Pirelli in zahtevali celo, da v uporabo vrne lanskoletne zmesi gum, saj naj bi letošnje na najboljših dirkalnikih delovale slabše, kot na ostalih. Dr. Helmut Marko, svetovalec moštva Red Bull pa je zdaj izjavil, da so pri Pirelliju obljubili spremembo zmesi gum še pred VN Bahrajna, ki bo prihodnji mesec. “Namignili so, da bodo spremenili zmesi,” je povedal Mercedesov Toto Wolff. “Po vsej verjetnosti do Bahrajna, morda že prej,” je dodal.

“Svojima dirkačema moramo naročiti, da naj skozi najhitrejše dele vozita počasneje, kot bi lahko, saj so gume sicer preveč obremenjene,” je razkril Marko. “Seveda smo se zato morali pogovoriti s Pirellijem. Mislim, da so spoznali kakšna je situacija in so nam obljubili, da bodo najkasneje v Bahrajnu na voljo nove zmesi,” je dodal.

Uradno pa Paul Hembery, športni dirketor Pirellija vztraja, da bodo zmesi gum sredi sezone spremenili le, če bodo to zahtevale vse ekipe. “Tega nikakor ne mislimo storiti,” je povedal. ”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish