Mercedes in Ferrari z novimi motorji, Bottas in Raikkonen kaznovana

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2018 .

Sebastian Vettel in Lewis Hamilton sta v četrtek potrdila, da bodo dirkači moštev Mercedes in Ferrari v Spaju uporabili tretjo različico pogonske enote. Vettel in Hamilton bosta tako uporabila tretji in zadnji novi motor v letošnji sezoni, Valtteri Bottas pa bo že ta konec tedna izgubil nekaj štartnih mest, saj je na minulih dirkah porabil vse dovoljene nove komponente.

“Vsaka priložnost in vsaka izboljšava je zelo pomembna,” je dejal Hamilton. “Na naslednjih dveh dirkah je moč motorja zelo pomembna, zato mislim da imajo pri Ferrariju novo pogonsko enoto, tako kot tudi mi. Zanimivo bo videti, koliko razlike bo med njima,” je še dodal.

Med vsemi vodilnimi dirkači se bo najbolj oddahnilo Raikkonenu, ki je na vseh dirkah do zdaj vozil s prvo različico pogonske enote, medtem ko je Vettel v Kanadi dobil izboljšano drugo različico. Fincu je odpovedal motor na dirki v Španiji, s čimer se je podrl načrt uporabe pogonskih komponent za sezono.

Bottas bo dirko začel iz začelja, če se seveda moštvo odloči za menjavo komponent, vendar pa steza v Spaju omogoča prehitevanja, zato je tudi najprimernejša za uporabo novih delov ter odsluženje kazni.