Mercedes: Honde ne smemo podcenjevati

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2017 .

Mercedesov šef motornega oddelka, Andy Cowell meni, da se bo McLaren Honda kmalu pobrala in začela mešati štrene pri vrhu, zato jih ne smemo podcenjevati. Cowell je na čelu divizije, kjer nastajajo zmagovalne pogonske enote Srebrnih puščic vse od začeta njihove prevlade, njegovi kolegi pri Hondi pa se s težavami ubadajo vse od leta 2015, ko sta stara partnerja, Honda in McLaren združila svoje moči.

Japonski proizvajalec je letos izdelal pogonsko enoto, ki temelji na povsem drugem konceptu, šef Hondinega motornega oddelka, Jusuke Hasegava pa je prepričan, da bo ta dizjan agregata dolgoročno obrodil sadove, kljub številnim porodnim težavam. Pri tem naj bi bila ključna odprava sistema razvojnih žetonov, precej manjša omejitev razvoja pogonskih enot pa je eden izmed razlogov, zakaj Cowell meni, da Honde ne smemo podcenjevati.

“Sistem razvojnih žetonov smo ukinili na željo vseh proizvajalcev, poleg tega pa so tudi pri Hondi prosili, da se ukine ta nesmisel, ki škoduje športu,” je pojasnil Cowell. “Strinjali smo se, da je slabo, če nekdo ne more trenirati, da bi postal boljši, zato smo podprli ukinitev žetonov. To zdaj pomeni, da lahko vsak uveljavi svoje inovacije in nove izume. Mislim, da ne smemo podcenjevati tehničnih kvalitet Honde in McLarna. Mislim, da bo ta naveza kmalu precej boljša in da se bodo izboljšali zelo hitro,” je dodal.

Formula 1 te dni oblikuje osnutek novih pravil za sezono 2021 in naprej, ko bodo pogonske enote znova drugačne. Cowell meni, da je treba najti pravo razmerje med uporabljeno tehnologijo in potrebo po tem, da se ta tehnologija lahko prenese na cestne avtomobile. “Vsi smo izrazili svoje mnenje, kaj naj bi prinesla nova pravila v sezoni 2021,” je dejal Cowell. “Tehnologija, ki bo leta 2021 v formuli ena, mora biti daleč pred tisto, v cestnih avtomobilih. Morda bi lahko posnemala tehnologijo, katero bomo videli na avtomobilskih salonih leta 2026. To pa je šele uvod v to, kakšna bi morala biti nova formula ena, pogovoriti se moramo še o številnih drugih temah. Izdelavo novih pravil bi morda lahko prepustili strokovnim skupinam, katere ni nujno, da sestavljamo predstavniki moštev, temveč ljudje izven formule ena, ki vejo več o glasnih pogonskih enotah ter kako le ta privabi nasmešek na obraze gledalcev. Potem pa so tu še druge študije, v katere bomo vpleteni, kot je naprimer ukinitev hibridne tehnologije MGU-H, namesto katere bi imeli morda dvojni turbo polnilnik.

FIA bo organizirala številne sestanke in delovne skupine, katere bodo zaključke omenjenih tematik predstavile septembra, kjer bomo iz vsega poskušali sestaviti celoten paket pravil.

Kot vedno, bodo potrebni kompromisi, toda mislim, da bo dober korak naprej, če najdemo paket, ki bo ustrezal proizvajalcem, gledalcem, dirkačem in tako naprej,” je zaključil Cowell.

Foto: Mercedes