Mercedes hoče, da Rosberg ostane

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2016 .

Niki Lauda dodatno pritiska na Nica Rosberga in glede njegove odločitev o podaljšanju pogodbe. Trenutno vodečemu se namreč s to sezono izteka trenutna pogodba in tako Lauda pričakuje, da bo Rosberg svojo odločitev sporočil v roku treh tednov.

»Sem prepričan in vem, da hočemo obdržati Nica in prepričan sem, da hoče Nico ostati pri nas. Vendar postopke moramo izpeljati,« je pojasnil Lauda, ki želi preprečiti, da bi trenutna sanjska ekipa razpadla. »Moramo mu dati jasen znak, da želimo tudi v prihodnjih letih ostati skupaj. Jaz dajem samo predloge, dokončno odločitev ima v rokah Toto Wolff,« je še pojasnil Avstrijec.

Je pa tu še dodatna težava, saj je Rosbergov oče in nekdanji dirkač Keke Rosberg prosil svojega prijatelja Gerharda Bergerja, da prevzame pogajanja v imenu Nica. Berger je namreč znan kot trd in odločen pogajalec, vendar pa je nedavno dejal, da je v interesu Mercedesa, da podaljša sodelovanje z Nicom, kakor je tudi v Nicovem interesu, da za zdaj ostane v moštvu Srebrnih puščic.

Četudi so mediji Rosberga pred časom povezovali s Ferrarijem je podaljšanje pogodbe s Mercedesom zelo verjetno. Rosberg se trenutno posveča svojemu boju za naslov svetovnega prvaka in tudi večino strokovnjakov ocenjuje, da bi bila prekinitev več letnega sodelovanja velika izguba za Mercedes. Še posebno, če bi številko ena odnesel h kateri od konkurenčnih ekip.

Pogodba Lewisa Hamiltona se izteče leta 2018 in v kolikor ne bi prišlo do podaljšanja sodelovanja z Rosbergom ima za vstop v ekipo veliko možnost Pascal Wehrlein, ki pa se v sorodni ekipi Manor šele pripravlja in spoznava sistem Formule 1.

Je pa Wolff poudaril, da dogodek iz zadnje dirke v Barceloni na pogajanja niti najmanj ne vpliva. »Rosberg je član naše Mercedesove družine od leta 2010. Trenutno vodi v skupnem seštevku prvenstva in zmagal je na sedmih dirkah zapored. Nimamo niti najmanjše potrebe, da bi dvomili vanj,« je bil jasen Wolff.

Foto: Mercedes

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
1
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x