Mercedes: Hamiltonov naslov ni zagotovljen

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2015 .

Šef Daimlerja in Mercedesa, Dr.Dieter Zetsche je opozoril, da je še prezgodaj trditi, da je Lewis Hamilton osvojil letošnji naslov prvaka. Hamilton ima pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom 53 točk prednosti, sedem dirk pred koncem sezone pa je na tretjem mestu 74 točk za vodilnim Sebastian Vettel, sicer dirkač Ferrarija.

Britanec je vodilni v skupnem seštevku prvenstva že celo sezono, od dvanajstih dirk pa jih je enajst začel z najboljšega štartnega mesta, zmagal pa je na sedmih dirkah.

“V Monzi smo na primeru Nica videli, kako lahko nepričakovano izgubiš ogromno točk,” je dejal Zetsche. “Zato počakajmo, da nam številek povejo, kje smo.”

Zetsche je dodal, da je zadovoljstvo ob zmagi na Ferrarijevih domačih tleh toliko manjše, zaradi okvare Rosbergovega motorja. “Seveda je bila dirka razburljiva. Istočasno pa smo razočarani zaradi smole, ki jo je imel Nico ves konec tedna. Toda takšno je dirkanje. Motor je oddelal pet dirk in navadno nihče istega motorja ne uporabi na šestih dirkah. Naši motorji so zelo zelo zanesljivi. Moral je pritiskati na vso moč, da bi pridobil čimveč mest in vsi podatki, ki nam jih je pošiljal motor so kazali, da z njim ni nič narobe, vse do zadnjih dveh krogov.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish