Mercedes: Hamilton se ni odrezal najboljše

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto wolff je medlo predstavo Lewisa Hamiltona na dirki v Šanghaju pripisal “slabemu dnevu” aktualnega prvaka, ko tudi dirkalnik ni deloval najbolje. “Tako kot dirkalnik, se tudi Lewis danes ni odrezal najboljše,” je po dirki izjavil Wolff. “Po mojem mnenju je najboljši dirkač, toda tudi najboljši imajo kdaj slab dan, ko od sebe ne dajo sto odstotkov. Če imaš na tak dan pod sabo še dirkalnik, ki ne deluje tako, kot pričakuješ, in ko gume ne delujejo tako, kot misliš, da bi morale, potem pa se ti zalomi še taktika…

Prav danes zjutraj smo govorili o tem. Vse je šlo v napačno smer,” je bil razumevajoč Wolff, ki je dejal, da se je Hamilton znašel v še večjih težavah zaradi velikega nihanja v delovanju gum. Britanec jih nakvalifikacijah ni uspel ogreti, na dirki pa sta se obe uporabljeni zmesi pregrevali.

“Pregrevali smo gume,” je pojasnil. “Nismo v najboljši formi. Skačemo med hladnimi in prevročimi gumami. Ko pa najdemo pravo temperaturo, kot v Malbournu, smo zelo hitri. Če ni prave temperature, kot se je to zgodilo včeraj in danes, smo preprosto počasni. V Formuli ena ne obstajajo hitre rešitve. Saj ste videli, kako hitro se stvari obrnejo. Po testiranjih in po Melbournu je kazalo, da bomo zlahka osvojili naslov prvaka, saj je bil dirkalnik nepremagljiv, zdaj, po treh dirkah sezone, pa temu ni več tako.

Naše moštvo sestavlja skupina odličnih ljudi. Stakniti moramo glave, ostati mirni in se ne izpostavljati, ter najti rešitve. Tem ljudem popolnoma zaupam, saj so se v preteklosti že izkazali,” je še dodal šef moštva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish