Mercedes Grosjeanu ponuja poslovilno testiranje

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff, je dejal, da bi njegovo moštvo Romainu Grosjeanu ponudilo zasebno testiranje, če bo moral izpustiti tudi dirko v Abu Dabiju.

Grosjean se še ni povsem opomogel od nesreče na dirki za VN Bahrajna, kjer je v goreči razbitini dirkalnika preživel skoaj pol minute, pri tem pa je staknil opekline na rokah in nogi. Dirkač moštva Haas bo izpustil dirko za VN Sahirja, a cilja na vrnitev prihodnji teden, ko je na sporedu zadnja letošnja dirka, ki bo hkrati verjetno tudi njegova zadnja v formuli 1, potem ko je že pred tedni napovedal, da prihodnjo sezono ne bo več dirkal.

“Ne bom tvegal, da izgubim gibljivost v kazalci in placu leve roke, samo zato, da bi dirkal v Abu Dabiju,” je povedal, čeprav je priznal, da ne bi želel kariere v F1 zaključiti z gorečo nesrečo. “Lepo bi bilo, če bi lahko dirkal v Abu Dabiju. Če mi to ne bo uspelo, bom poklical prav vsako moštvo in prosil za zasebno testiranje v januarju, le toliko, da skočim nazaj v dirkalnik in za svojo dušo odpeljam kakih 10 ali 15 krogov.”

Presenetljivo je bilo moštvo Mercedes prvo, ki bi Francozu bilo pripravljeno ponuditi svoj dirkalnik. “Če bomo smeli in če mu nobeno izmed moštev, za katere je dirkal ne izpolni te želje, mu jo bomo mi,” je dejal Wolff.

Grosjean bi moral v skladu s pravili voziti vsaj dve leti star dirkalnik, kar bi v primeru testa v novem letu pomenilo, da bi v roke dobil lanskoletni dirkalnik W10. Grosjeanovo motvo Haas za zdaj še ni komentiralo možnosti, da mu ponudi zasebno testiranje, prav tako ne Renault, za katero je dirkal v sezoni 2009 in nato med 2012 in 2015, ko se je imenovalo Lotus.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj