Mercedes: Ferrarijeva dirkača sta nesposobna, ali pa so trki namerni!

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff, je po dirki za VN Velike Britanije ostro udaril po moštvu Ferrari in njihovih dirkačih, ter dejal, da so njihova trčenja z dirkači Mercedesa namerna, ali pa posledica nesposobnosti. Sebastian Vettel se je na VN Francije v prvem ovinku zapletel z Valtterijem Bottasom, danes pa je Kimi Raikkonen zadel Lewisa Hamilton v tretjem ovinku dirke in si prislužil deset sekundno kazen, ter dve kazenski točki. Hamiltonov dirkalnik sicer ni bil poškodovan in se je lahko do konca dirke prebil do drugega mesta, a Wolff je bil zaradi neljubega dogodka zelo jezen. “V Franciji so nas prvič izločili iz boja za zmago, tokrat pa se je to zgodilo že drugič. Izgubili smo veliko konstruktorskih točk. Uporabil besede našega tehničnega direktorja Jamesa (Allisona) – ali gre za namerno dejanje, ali nesposobnost. Kaj od tega je krivo, pa si presodite sami.”

Tudi Hamilton je na intervjuju po dirki namigoval, da gre za namerno dejanje. “Rekel bi, da so na drugi strani ubrali zelo zanimivo taktiko, toda storili bomo vse, kar je v naših močeh, da se na naslednjih dirkah izboljšamo in se spopademo z njimi,” je dejal Hamilton.

Wolff pa je po dirki ocenil, da so s taktičnega stališča ravnali prav, ko ob prvem varnostnem avtu niso menjali gum, čeprav je Bottas zaradi tega postal ranljiv. “Mislim, da smo se odločili prav, saj smo pridobili mesto na stezi. Na koncu smo osvojili drugo in četrto mesto, kar je bolje od mest, na katerih smo vozili pred tem. Mislim, da je bila odločitev povsem pravilna, čeprav smo vedeli, da bo na koncu zelo težko.”