Mercedes in Ferrari za iskrivo formulo ena

Avtor prispevka: , objavljeno 19. junija 2014 .

Ekipi Ferrari in Mercedes bosta na petkovih prostih treningih za VN Avstrije preizkusili titanske drsne plošče na dnu dirkalnika, saj ekipe želijo dirke formule ena popestriti z iskrenjem izpod dirkalnikov.

Ekipe v formuli ena si prizadevajo, da bi njihovi dirkalniki na stezi zgledali bolj atraktivno, to pa naj bi dosegli prav z iskrenjem izza dirkalnikov ter žarečimi zavornimi diski in še nekaterimi domislicami.

Iskrenje izpod dirkalnikov naj bi dobilo zeleno luč za prihodnjo sezono, le to pa naj bi ekipe dosegle s titanskimi plaščami, pričvrščenimi na leseno dno. Moštva morajo do prihodnje sezone ugotoviti, kje morajo biti te plošče nameščene, da izpod dirkalnikov prileti kar največ iskric.

Pri Ferrariju bodo zato na dirkalnik Kimija Raikkonena namestili dve drsni plošči, dve pa bodo namestili tudi pri Mercedesu na drugem položaju na dirkalniku.

Ekipi naj ne bi opravili nikakršnih drugih sprememb na dirkalnikih, kot naprimer, da bi vozili z nižje spuščenimi dirkalniki, s čimer bi le ta večkrat zadela ob asfaltno podlago.

Preizkus v Avstriji bo le prvi izmed mnogih, ki bodo sledili v preostanku sezone, s čimer naj bi poskrbeli, da bo zamisel uspešna pred uvedbo v prihodnji sezoni.

Obvezne titanske drsne plošče mora še vedno potrditi športni svet mednarodne avtomobilistične zveze FIA, ki se bo sestal v Minhnu prihodnji teden.