Mercedes: Ferrari naš največji konkurent

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2014 .

Pri Mercedesu pravijo, da jim je v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka največji tekmec ekipa Ferrari. Italijansko moštvo je na prvih štirih dirkah letošnje sezone uspela le enkrat končati med najboljšo trojico, trenutno pa se nahajajo na petem mestu v konstruktorskem seštevku, več kot sto točk za Mercedesom.

Šef Srebrnih puščic pa meni, da so prav v Maranellu sposobni hitro in dobro razvijati dirkalnik, zato pričakuje, da bodo s Fernandom Alonsom na čelu postali hud tekmec.

“Mislim, da se nam bo najbolje uprl Ferrari,” je dejal. “So edina ekipa razen nas, ki dirkalnik in pogonski sklop le tega izdeluje sama. Od Alonsa pa pričakujem, da bo prava dirkaška pošat, ki lahko doseže karkoli.”

Wolff pričakuje, da bosta Mercedesova dirkalnika v Španiji precej manj dominantna. “Te dirke se ne bojim, toda pristopili ji bomo s spoštovanjem. Catalunya bo pokazala, kako dober je pravzaprav naš dirkalnik, saj je to steza, ki bolje ustreza dirkalnikom, kot ga imajo pri Red Bullu.

Vsi pričakujemo, da se bodo razlike zmanjšale. Poglejte formo Red Bulla na prvih testiranjih in kje so zdaj. Neverjetno so napredovali, dobro formo pa je pokazal tudi Ferrari. Torej ni še nič dorečeno.”

57 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje