Mercedes: Ferrari je favorit za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2018 .

Toto Wolf je po kvalifikcijah priznal. da je Ferrari glavni favorit za današnjo zmago potem, ko je italijansko moštvo na kvalifikacijah ubralo nekoliko bolj tvegano strategijo. Pri Ferrariju so v drugem delu kvalifikacij po samo enem krogu spremenili svojo strategijo in pri obeh dirkačih supersoft pnevmatike zamenjali za soft. Vse to se je zgodilo tik preden je začelo rahlo deževati. Vettel in Raikkonen sta tako imela ravno dovolj časa, da sta opeljala hitri krog in bosta tako kot edina izmed prve deseterici dirko začela na mehkih (soft) pnevmatikah. Podobno so nato poizkušali storiti tudi pri Mercedesu in Red Bullu vendar je steza hitro postala preveč splozka, kar pomeni, da bosta oba dirkača Mercedesa in Red Bulla dirko začela na supersoft pnevmatikah.

“Ferrari je z menjavo pnevmatik veliko tvegal na kvalifikacijah, saj je bilo le vprašanje časa kdaj bo začelo deževati. Ampak to se jim je na koncu obrestovalo, saj bodo dirko tako začeli na trših pnevmatikah. S tem bodo tako nekaj slabši na štartu, ampak v prvih 10-15 krogih bodo v prednosti.”

“Mi nismo tvegali, saj se nam je zdelo vse skupaj preveč tvegano glede na trenutni položaj v katerem se nahajamo. Lahko pa razumemo njihovo odločitev glede na v kakšnem položaju so. Če želijo ostati v boju za konstruktorski naslov morajo več tvegati in poizkusi tudi na drgačen način. To so storili in se jim je obrestovalo.”

Mercedes skrbi predvsem to, da bi se ponovno zelo hitro pregrele njihove zadnje pnevmatike, kar je bilo še posebej očitno na zadnjih dveh dirkah v Austinu in Mehiki, kjer so bili poraženi. Pri Pirelliju načrtujejo, da bo najhitrejša strategije ob napovedanih razmerah za tiste, ki bodo dirko začeli na mehkih (soft) pnevmatikah postanek med 32 in 36 krogom in nato do konca na meduim pnevmatikah. Tisti, ki bodo dirko začeli na supersoft naj bi morali na postanek zapeljati približno sedem krogov prej.

Za dirko so sicer napovedane višje temperature kot so bile v prejšnjih dneh, zaradi česar bo dogajanje verjetno še bolj zanimivo.

“Na visoke temperature smo se pripravili. Kljub temu bo velika težava pregrevanje pnevmatik. Potrebno jih bo ohraniti čim dlje.”

Lahko pa danes dobimo tudi konstruktorskega prvaka. Če želijo pri Ferrariju odločitev o naslovu konstruktorskega prvaka prenesti na naslednjo dirko morajo danes osvojiti 13 točk več od Mercedesa.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish