Mercedes: Ferrari je blizu, morda pred nami

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2016 .

Nico Rosberg je dejal, da podatki o testiranjih, ki jih imajo v moštvu Mercedes kažejo, da so tekmeci pri Ferrariju zelo blizu, ali pa so celo pred Srebrnimi puščicami.

Čeprav je Mercedes v dveh tednih testiranj kazal odlično zanesljivost, saj so odpeljali kar 20 dolžin dirk, se za lov na hitre čase niso odločili, medtem ko so pri Ferrariju očitnu obrali drugo pot.

Mercedesova osnovna hitrost je nekatere prepričala, da je nemška ekipa letos še povečala prednost pred konkurenti, toda Rosberg pravi, da imajo pri Mercedesu drugačen pogled.

“Ferrari je bil zelo hiter,” je dejal Rosberg. “Vse ekipe imajo svoje stratege, zato vemo približno koliko goriva so imeli v dirkalniku pri drugih moštvih, tako kot oni vejo koliko smo ga imeli mi. Tako približno vemo, kje smo v primerjavi s Ferrarijem, in zanesljivo lahko rečem, da smo blizu. Nismo pa prepričani, ali smo še pred njimi, ali pa že za njimi.

Vse pa bo jasno čez dva tedna, upam, da imajo tisti, ki trdijo da smo pri Mercedesu klasa zase, prav.”

Nemec je vesel, da je Mercedes sezono začel tako dobro, kljub temu pa ni prepričan, kakšen potencial nudi dirkalnik W07. “Začelo se je zares dobro, to je gotovo. Seveda je najpomembnejša hitrost, o kateri pa nismo povsem prepričani. Vemo, da nam je Ferrari po hitrosti blizu, glede ostalega pa je šlo vse zelo dobro. Vsekakor sem pripravljen za Melbourne,” je dodal Rosberg.

Foto: Mercedes