Mercedes bližje rešitvi težav z gumami

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2013 .

 
Ross Brawn pravi, da jim je pri Mercedesu uspelo napredovati na področju težav z gumami, toda te na VN Španije prihodnji konec tedna še ne bodo povsem rešene. “Osredotočili smo se na dve ključni področji. Zaključili smo pripravo posodobitvenega paketa za Španijo, ter poskušali razumeti zakaj nam je v primerjavi z drugimi ekipami v Bahrajnu manjkalo hitrosti,” je povedal Brawn. “Pri zadnjem smo uspeli napredovati in na prihodnjih dirkah bomo preizkusili nekaj novosti, ki naj bi pomagale rešiti te težave. Ne bomo jih še odpravili v celoti, a počasi napredujemo. Najpomembneje je seveda, da je dirkalnik hiter na dirki, kjer se osvjajajo točke.”

Po mnenju Nica Rosberga bo dirka v Španiji pokazala, če moštvo Mercedes lahko drži korak z ostalimi na področju razvoja, in tako ohrani hitrost s prvih dirk. “Čaka nas zanimiv konec tedna in ko bomo enkrat videli, kako dobri bodo ostali, bomo vedeli kako bo potekal preostanek sezone.”

Hamilton je dodal:” V dirkalniku se zdaj počutim zelo dobro. Vemo, kje se moramo izboljšati, tako da smo se zelo potrudili zmanjšati zaostanek za vodilnimi. Barcelona bo zelo dober pokazatelj, saj dirkališče dobro poznamo. Tam smo opravili večino pred sezonskih testiranj. Dirkaški konec tedna bo lepo pokazal, koliko smo napredovali od testiranj.”