Mercedes bi lahko odslovil Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2015 .

Nenaden dvig forme Nica Rosberga na zadnjih dirkah letošnje sezone je še okrepil napetosti med dirkačema moštva Mercedes, zaradi česar je Lewis Hamilton pogosto kritiziral ekipo in izbrane taktike, ki naj bi ga stale zmag. Prav odnosi med dirkačema pa sta po mnenju šefa moštva, Tota Wolffa, največja šibka točka ekipe in če bodo ti začeli škoditi ekipi, bi pri Mercedesu bili pripravljeni tudi na menjavo dirkaške zasedbe.

“Včasih s težavo pridemo do zmage na dirki in eden izmed dirkačev je vsakič razburjen,” je dejal Wolff. “Ta negativna energija se potem prenese na ostale člane moštva, zato se mora to nehati.

Mercedes je sicer zaključil rekordno sezono, a tudi na zadnji dirki je Lewis Hamilton, kljub prosti izbiri zmesi gum, po dirki v medijih premleval taktične odločitve moštva, ter navodila o nastavitvah motorja med dirko.

“Pred tremi leti smo se povsem zavestno odločili za dva enakovredna dirkača, s katerima bo moštvo lahko hitreje napredovalo,” je pojasnil Wolff. “Zdaj, ko smo prišli na vrh in razmišljamo o prihodnosti, bomo morali tudi razmisliti, ali je to še vedno najboljša izbira za ekipo.”

Pogodba z moštvom se Rosbergu izteče ob koncu prihodnje sezone, Hamilton pa je nedavno v zameno za skoraj 147 milijonov evrov, svojo zvestobo moštvu obljubil še za tri leta. Toda v primeru, da bi tekmeci ujeli Srebrne puščice bi morala dirkača sodelovati za skupno dobro, kar pa od trenutne dirkaške zasedbe lahko le s težka pričakujemo. Zato Wolff opozarja: “Osebnost in karakter članov moštva sta ključna za uspeh. Če se nekdo ne ujema v to širšo sliko moštva, če ne deluje v skladu z našim duhom in filozofijo, bomo to upoštevali pri odločitvi o prihodnji dirkaški zasedbi.

Pomembno je, da v dirkalnikih sedita dva nadarjena in hitra dirkača, toda želimo sodelovati s prijaznimi fanti.”

Avstrijec je za konec, ob tem ko so se v medijih pojavile govorice o morebitnem odhodu Nikija Lauda, pojasnil, da je bilo pri Mercedesu za zaprtimi vrati zelo pestro, ne le med dirkačema. Napeti odnosi med Hamiltonom in Rosbergom so privedli do poslabšanja odnosov tudi med drugimi člani moštva. “Moštvo je močnejše kot kdajkoli, toda težavni odnosi med dirkačema so naša velika slabost in to ni dobro,” je dejal Wolff.