Menjava motorja za Hamiltona v Braziliji

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2021 .

Red Bullov svetovalec Helmut Marko pravi, da je slišal govorice o menjavi motorja v dirkalniku Lewisa Hamiltona, pred dirko za veliko nagrado Sao Paula. Dirkač Mercedesa bi kljub spremenjenemu formatu konca tedna zaradi sprint kvalifikacijske dirke, kazen moral odslužiti na nedeljski dirki, s tem pa pri Red Bullu upajo na prvo dvojno zmago po letu 2016. Novico o menjavi motorja je sporočil britanski express.co.uk, kjer kolegi poročajo, da so pri Mercedesu med dirko v Mehiki zaznali padec tlaka hladilne tekočine. Hamilton naj bi izgubil pet štartnih mest.

Britanec je nedavno dejal, da ne pričakuje novih menjav in s tem povezanih kazni, toda Marko upa, da temu ne bo tako. “Za nas je zelo pomembno, da smo v dobri formi že na sprint kvalifikacijski dirki,” je povedal za nemški RTL. “Če gre verjeti govoricam, bo Hamilton zamenjal motor pred nedeljsko dirko, kar bi nam pomagalo osvojiti dvojno zmago.”

Če Hamilton motor zamenja že v petek pred sprint kvalifikacijami, bi sobotno sprint dirko z novim motorjem začel z mesta, ki bi ga dosegel na kvalifikacijah, kazen pa bi moral odslužiti na nedeljski dirki. Pri Mercedesu tako ali tako pričakujejo, da bo Red Bull v Interlagosu hitrejši, zato bi morebitna zmaga na sprint dirki z novim motorjem omilila izgubo točk, če Hamilton v nedeljo v cilj pripelje za obema dirkačema Red Bulla.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish