Mehke gume so ključne za Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2015 .

Moštvo Ferrari bo v Avstriji uporabilo nekaj novih delov na svojem dirkalniku, s katerimi želijo bolje unovčiti njihovo dobro formo na mehkejših zmeseh gum.

“Zelo pomembno je, da pritisnemo na Mercedes,” je dejal Riccardo Adami, dirkaški inženir Sebastiana Vettla. “V petek bomo poskušali čimbolje oceniti delovanje gum, ter pripraviti dobro taktiko za dirko. Toda kljub temu se moramo bolj posvetiti kvalifikacijam, kot dirki, če želimo stati v ospredju in od tam izkoristiti našo hitrost ter zmožnost daljšega niza krogov na super mehki zmesi gum.”

Novi deli dirkalnika naj bi izboljšali pomanjkljivosti, ki sta jih na dosedanjih dirkah izpostavila Vettel in moštveni kolega Kimi Raikkonen. “Na vsaki dirki izboljšujemo dirkalnik,” je pojasnil Adami. “Vsakič imamo pripravljene nove dele, s katerimi poskušamo odpraviti slabosti dirkalnika, ki jih vidita in čutita dirkača. To poskušamo z razvojem aerodinamike in šasije. Na naslednjih dirkah pa bomo videli, če se te izboljšave obnesejo,” je še dodal.

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo