Mehika: Visoke temperature in veliko prahu

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2015 .

V Mehiki, kot vsako leto, tudi letos dirkači pričakujejo visoke temperature in veliko prahu. Vodilni v prvenstvu Sebastien Ogier bo v petek in soboto štartal kot prvi in bo imel zato slabše pogoje na progi.

Nasprotno velja za dirkače, ki so uvrščeni nižje v skupnem seštevku in bodo zaradi čiste proge in boljšega oprijema imeli boljše pogoje. Petouvrščeni v prvenstvu Mads Ostberg upa da bo nadoknadil izgubljeno:”Prvi štartni položaj tukaj, res ni prednost, jaz bom štartal kot peti, in to je dober štartni položaj,moram ga izkoristiti.”

Robert Kubica se tudi nadeja da bo dobro izkoristil štartni položaj. Jari-Matti Latvala se bo na progo podal kot četrti in bo poskušal nadoknaditi velik zaostanek v boju za prvaka. Finec pozitivno:” Po razočaranju na Švedskem se tukaj počutim odlično in se zavedam, da moram izkoristiti idealen štartni položaj.

Po tem ko je zadnji reli izpustil zaradi poškodbe, je Dani Sordo nestrpen:” Štartal bom kot deseti, in zato bom poskušal odlične pogoje izkoristiti po najboljših močeh.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish