Mehaniki so zmagovalni motor Marquezu obnovili v dveh urah

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2016 .

Hondini mehaniki so motocikel, s katerim je Marc Marquez včeraj zmagal, po njegovem hudem padcu na ogrevanjih, popolnoma obnovili v rekordnem času.

Španec je nekaj minut pred koncem jutranjih ogrevanj pred dirko pri visoki hitrosti padel, pri čemer se je njegova Honda RC213V nekaj krat prevrnila in močno poškodovala. Medtem ko se je dirkač vračal v bokse po rezervni motocikel, s katerim je pred koncem ogrevanj odpeljal en krog, so se mehaniki že pripravili na popravilo poškodovanega dirkalnika.

Motocikel je v garažo prispel po končanih ogrevanjih, tam pa so ga morali na roke dvigniti na stojala, da so se lahko popravila začela.

Obnova se je končala le nekaj minut pred štartom dirke, toliko, da je lahko Marquez z njim odpeljal en preizkusni krog, v katerem je preveril, če je vse v redu. Španec je nato zapeljal v bokse in presedlal na drugi motor, s katerim je odpeljal prvi del dirke.

Po izletu v pesek v 17. krogu, ko je dirko skoraj končal predčasno, se je vodilni v točkovanju prvenstva odločil zamenjati taktiko in presesti na motocikel, ki je bil le dve uri pred tem popolnoma uničen. Z njim je moral odpeljati trinajst krogov, nihče pa ni vedel zagotovo, ali morda v pogonski agregat pri padcu ni prišel kakšen kamenček, ki bi lahko povzročil okvaro.

Kot kaže pa so mehaniki svoje delo opravili z odliko, in Marquez je dosegel eno najtežjih in hkrati najboljših zmag v karieri.

 

4
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo