Mehanik razreda MotoGP suspendiran zaradi ponarejenega Covid potrdila

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2021 .

Mednarodno združenje moštev (IRTA) je sporočilo, da so pred dirkaškim koncem tedna v Misanu suspendirali člana večjega moštva razreda MotoGP. Ta naj bi namreč na zadnji dirki, da bi si zagotovil vstop na dirkališče ponaredil PCT potrdilo.

Dirkaški paddock razreda MotoGP se še vedno drži strogih ukrepov za preprečitev širjenja virusa. Eden izmed teh je tudi ta, da mora vsak član pred vsakim vstopom na dirkališče pokazati veljavno potrdilo o opravljenem testu, ne glede na to ali je cepljen ali ne.

V ponedeljek je Mike Trimby, prvi mož IRTE v elektronskem sporočilu moštvom izrazil žalost, da so organizatorji na zadnji dirki odkrili kršitev ukrepov. Neimenovanega člana pa je že doletela kazen.

“Z žalostjo sporočamo, da je mehanik večje ekipe podal negativen PCR test, ki ga je bil dejansko le slabo spremenjen predhodni test. Prvenstvo ta dogodek jemlje zelo resno. Veliko je bilo namreč storjenega v smeri, da se v paddocku zagotovi varno in zdravo delovno okolje za vse udeležence.”

“Ta oseba ima sedaj, do nadaljnega prepoved udeležbde na dirkaških koncih tedna in testiranjih. Ukrep zanj velja vsaj do konca leta 2021.”

PCR test je postal že tudi ena glavnih tem znotraj paddocka, saj testiranje za moštva predstavlja precejšen dodaten strošek. Vsak test namreč stane med 80 in 150 €. Še posebej to občutijo manjša neodvisna moštva. Paolo Simoncelli, vodja moštva SIC58, ki nastopa tako v razredu Moto 3, kot mladinskem svetovnem prvenstvu (FIM CEV Repsol) je že pred časom zaupal, da bodo stroški testiranj za obe njegovi ekipi v obdobju epidemije znašali okoli 70 000€. Nekaj o čemer po bo njegovih besedah potrebno razmisliti, predvsem sedaj, ko se v vse večji meri že uporablja potrdilo o cepljenosti. 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish