Meeke prvo zmago posvetil McRaeu

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2015 .

Kris Meeke je z zmago v Argentini prekinil niz Volkswagnovih zmag. Citroenov dirkač je zabeležil svojo prvo zmago v prvenstvu WRC, posvetil pa jo je pokojnemu Colinu McRaeu, zadnjemu Britancu, ki je zmagal na reliju za svetovno prvenstvo pred 13 leti.

Drugi je bil Norvežan in Meekov moštveni kolega Mads Ostberg, tretji pa je bil Valižan Elfyn Evans.

Sebastien Ogier, zmagovalec zadnjih petih relijev, je dobil prve tri hitrostne preizkušnje relija v Argentini, nato pa je v petek ostal brez možnosti za naskok na zmago, ko se je pokvaril njegov Volkswagen Polo. Francoz se je sicer v soboto lahko vrnil na progo, toda na računu se mu je nabralo 35 kazenskih minut. Podobna usoda je doletela Jari-Mattija Latvalo, kateremu je tehnika odpovedala v nedeljo dopoldan.

Kot rečeno je Meeke vknjižil prvo britansko zmago po letu 2002, ko je pokojni Colin McRae slavil na reliju v Keniji. “Tistega, ki je zame naredil največ, danes ni med nami,” je dejal Meeke. “To zmago posvečam Colinu. Pomagal mi je na začetku moje kariere. Finančno me je podpiral vse do nastopov na svetovnem prvenstvu. Brez njegove podpore danes ne bi bil tukaj,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish