Med Marquezom in Rossijem počilo dolgo pred Sepangom 2015

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2023 .

Marc Marquez je v svojem novem dokumentarcu, Marc Márquez: All In razkril, da se je na finalni dirki sezone 2015 v Valenciji maščeval Valentinu Rossiju, spor med vročekrvnežema pa se je po mnenju Španca začel že precej pred dirko za VN Malezije.

Rossi je Marqueza obtožil, da se je v 2015 z Jorgejem Lorenzom zarotil proti njemu, spor pa je vrhunec dosegel na VN Malezije v Sepangu, kjer je Italijan dirkača Honde zrinil s steze, kjer je slednji padel, Rossija pa so komisarji kaznovali s tremi kazenskimi točkami. Takratni dirkač Yamahe je osemkratnega svetovnega prvaka že na VN Avstralije obtožil vmešavanja v boj za naslov prvaka, v Maleziji pa se je po njegovem mnenju z njim nalašč prehiteval in tako pomagal Lorenzu.

Rossi je zadnjo dirko sezone v Valenciji začel z zadnjega mesta, saj je s tremi kazenskimi točkami v Sepangu skupaj s kazensko točko zaradi oviranja Lorenza na kvalifikacijah v San Marinu, dosegel štiri kazenske točke, katerim sledi avtomatičen štart z zadnjega mesta na naslednji dirki.

Čeprav se je devetkratni svetovni prvak v Valenciji uspel prebiti do četrtega mesta, pa je tam naletel na Danija Pedroso in Marqueza, katerega je po dirki znova obtožil pomoči Lorenzu, katerega naj nebi želel prehiteti in ki je z zmago tudi uradno osvojil naslov svetovnega prvaka s petimi točkami prednosti pred Rossijem.

Dani Pedrosa in Marc Marquez sta v Valenciji dohitela vodilnega Jorgeja Lorenza, Marquez pa je zdaj razkril, zakaj dirkača Yamahe ni poskušal prehiteti.

Marquez je v nedavno objavljenem dokumentarnem filmu priznal, da bi morda lahko tvegal ter poskušal prehiteti vodilnega Lorenza, a se je vendarle želel maščevati Italijanu. “Lahko bi tvegal s prehitevanjem v zadnjem ovinku,” je priznal Španec. “Toda (Rossi) mi je naredil vse to, zgolj zato, ker sem ga prehitel, zdaj pa bi mu pomagal osvojiti naslov prvaka? Ne. Nisem imel te želje zaradi vsega, kar je zakuhal. Zaradi vsega, kar sem preživljal ta dva tedna. Tega ne želim nikomur, kaj šele nekomu pri 22 letih.”

Rossi je bil v svojih najboljših časih izrazito priljubljen, to pa mu je po besedah Marqueza prineslo močan vpliv tudi v medijih. “Vedeti morate, da ima Valentino v medijih veliko vpliva in tako ljudi zna obrniti proti vam. Toda če je nekdo tako nespoštljiv do mene, imam pogum in karakter, da se mu maščujem.”

V dokumentarcu lahko vidimo tudi več iz ozadja zloglasne Rossijeve “brce” v Maleziji, kjer Rossi Marquezu po dirki sarkastično čestita, Marquez pa pohvali “lepo brco”. “Nekateri pravijo, da sem se naslonil na njegov motor,” pravi Marquez, “češ, ni te brcnil, le nogo je pomaknil navzven. Toda kakor koli obrneš me je stisnil na rob steze. Ni mi pustil prostora in ko me je pogledal, je stegnil nogo. V tem primeru je napako storil tudi direktor dirke, saj če to ne bi bil Valentino Rossi, temveč kateri koli drugi dirkač, bi ga takoj kaznoval z diskvalifikacijo z dirke.”

Marquez pa je zdaj razkril, da se spor z Rossijem ni začel v Avstraliji, temveč leto poprej, po VN Misana 2014, v Rossijevi domači Tavulli, kjer je Marquez s skupino drugih dirkačev dirkal na njegovem ranču.

“Tam smo bili en dan in tekmovali, kdo lahko postavi nov rekord njegove steze,” je dejal Marquez o napeti tekmi, kjer sta, po besedah enega izmed dirkačev, ki so bili prisotni, z Rossijem bila pripravljena tudi umreti v lovu na najboljši čas, Italijana pa je Marquez še dodatno razjezil, ker je s sabo pripeljal mehanike iz Repsol Honde, ki so mu pomagali nastaviti motocikel. “Od takrat se je nekaj spremenilo. Odnosi so se ohladili, ne vem zakaj. Morda ga je motilo, ker sem premagal njegov rekord. Govori se, da je to eden izmed razlogov,” je še dodal Španec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

9 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Borut Logar
9 mesecev pred

Ja 2015 sta mu ukradla z Lorencom naslov

Nejo Beigott
9 mesecev pred

Snežinka španska

Lucia Castillo
9 mesecev pred

Sej te karma ze lovi.

Rudi Breznik
9 mesecev pred

ROSSI-THE DOCTOR

Natalija Glinšek
9 mesecev pred

Marquez nakladač

Darko Sekularko
9 mesecev pred

Ko imaš medije in veliko bazo oboževalcev hitro zgubiš stik z realnostjo.Od kar obstaja Motogp se Španci pa Italjani ne morejo gledat

Vojka Vratič
9 mesecev pred

Za vsako rit pal’ca raste….

Irena Oberstar
9 mesecev pred

Zato pa karma dela

Sebastjan Kostanjšek
9 mesecev pred

Ziher bo zej V.R kriv da M.M ne bo nikoli 9x King…
VR46