McNish na radiu BBC

Allan McNish
Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2013 .

Zmagovalec serije Le Mans in nekdanji dirkač formule ena Allan McNish, bo v letošnji sezoni formule ena branil barve BBC-jevega radia 5. Allan bo seveda delal poleg Jamesa Allena, kateri bo delal celotno sezono razen, ko bo ta sovpadala s prvenstvom Audi World Endurance. Naj omenimo, da je imel podobno vlogo kot McNish lani nekdanji dirkač ekipie Toro Rosso Jaime Alguaersuari.

Spomnimo naj, da je McNish v formuli ena dirkal leta 2002 in sicer za Toyoto. Bolj znan pa je seveda iz dirk športnih avtomobilov, ko je dirkal za Porsche, Toyoto in Audi. Sicer pa bomo na BBC-ju slišali in videli kar nekaj znanih obrazov, oziroma glasov. Med drugim je Suzi Perry že prevzela televizijski prenos od Jaka Humphreya, Novinar Tom Clarkson pa bo prevzel TV prenose iz boksov, kjer bo delal poleg Leea McKenzia. Seveda pa ne smemo pozabiti, da bosta še naprej na BBC TV delala Ben Edwards in David Coulthard, ter Edie Jordan.

BBC bo letos prenašal le polovico sezone v živo. Treninge pa bodo prenašali na BBC2 in ne več digitalno preko spleta kot pred tem. Še vedno pa ostaja glavni »pit line« reporter Jannie Gow.