McLarnove kvalifikacije bodo spet težke

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2015 .

Jenson Button pričakuje, da se bo McLaren v Bahrajnu na kvalifikacijah spet uvrstil na začelje štartne vrste, sploh glede na katastrofalen petek, ki so ga zabeležili. Britanec je imel težave z dirkalnikom na obeh prostih treningih, kar je oviralo njihov aerodinamični program. Kljub temu da se je moštveni kolega Fernando Alonso na obeh treningih uvrstil na dvanajsto mesto, pa Button meni, da bodo tekmeci za kvalifikacije spet dodali polno moč v dirkalnike, kar bo njih pustilo zadaj.

“Po mojem mnenj so nekatera moštva vozila s polno posodo goriva, zato nam ne bo lahko. Ne šalimo se, vemo, kako je bilo na Kitajskem. Na dolgih razdaljah je tempo dober, ampak še vedno precej podoben tistemu prejšnji vikend. Upam, da ne bomo imeli težav, da bom v soboto lahko odpeljal več krogov,” je povedal Button in dodal, da je bilo to prvič v njegovi karieri, da je bil tako omejen na obeh treningih v petek.

Honda je pojasnila, da k temu ni botroval isti razlog. Njihov motošportni šef Yasuhisa Arai pravi: “Na prvem treningu smo bili prisiljeni končati zaradi električne zaustavitve. V drugo nam je uspelo dirkalnik spraviti na stezo, a je bil sistem, ki nadzira stanje pogonske enote nestabilen, zato smo večkrat morali avto poklicati v garažo. Izkoristiti bomo morali tretji trening, da pridobimo čim več podatkov za kvalifikacije.