McLarnova odločitev o dirkaški zasedbi decembra

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2014 .

McLaren iz dneva v dan odlaga odločitev o dirkaški zasedbi za sezono 2015. Glede na zadnjo objavo na Twitterju, se bodo o le-tej odločili šele v decembru, čeprav je bil predhodni načrt, da dirkača javnosti oznanijo v okviru dirke v Abu Dabiju. S tem želijo preprečiti, da bi moštvo odvrnilo pozornost od prioritetnega cilja – dirkanja.

Navijači so zaradi čakanja vse bolj nestrpni, najbolj zaradi vprašanja, kdo bo dirkal ob Fernandu Alonsu, ki po vsej verjetnosti pride v ekipo iz Wokinga. Drugega dirkača naj bi se izbiralo med trenutnima – Jensonom Buttonom ter Kevinom Magnussenom. McLaren kot argument za odlašanje navaja, da je izbira dirkaške zasedbe nedvomno pomemben proces, zato zahteva natančno in dolgotrajno analizo.

Sicer pa bo ekipa prihodnje leto nastopala s Hondinimi pogonskimi sklopi, prejšnji teden pa so nov motor prvič preizkusili na stezi. Še nekaj dni jih loči do pravega testiranja, saj se bodo z razvojnim avtomobilom MP4-29H/1×1 udeležili dvodnevnega testa po Veliki nagradi Abu Dabija.

40 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje