McLarnova dirkača v Rusiji z bolj zanesljivim dirkalnikom?

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2017 .

Fernando Alonso in Stoffel Vandoorne bosta v sklopu dirkaškega konca tedna v Rusiji v svoja dirkalnika dobila posodobljene motorne komponente, ki naj bi rešile težave z okvarami, ki pestijo britansko moštvo. Alonso je na zadnji dirki v Bahrajnu zaradi okvare MGU-H (elektro motorja, ki pri nizkih vrtljajih motorja poganja turbino pogonskega agregata), medtem ko Vandoorne dirke ni niti začel, potem ko naj bi se tudi na njegovem dirkalniku še pred začetkom dirke pokvarila ista komponenta.

Pri Hondi so dvodnevno testiranje, ki je sledilo dirki v Bahrajnu, izkoristili za preizkus začasne rešitve, Vanddorne pa je drugi dan že lahko opravil celoten testni program brez težav. Japonski inženirji so očitno našli rešitev, posledično pa naj bi oba dirkača McLarna v Rusiji nastopila s posodobljenima MGU-H enotama.

“Po razočaranju v Bahrajnu je sledila natrpan urnik na testiranjih, kjer smo se osredotočili na rešitev težav z MGU-H-jem,” je povedal šef Honde, Jusuke Hasegava. “Drugi dan je prinesel potrditev, da smo na pravi poti, saj je Stoffel lahko odpeljal 81 krogov.”

Vandoorne, ki bo v Rusiji tako uporabil zadnji “brezplačni” MGU-H (za vsakega naslednjega sledi kazenska izguba štartnih mest), je dejal, da je morala v moštvu po zadnjem dnevu testiranj v Bahrajnu precej boljša. “Po težkih nekaj tednih je bil zadnji dan testiranj v Bahrajnu zelo vzpodbuden, tako zame, kot za moštvo,” je povedal. “Zbrali smo ogromno uporabnih podatkov, hkrati pa smo dobili potrebno vzpodbudo, tako da smo pred dirko v Sočiju bolje razpoloženi, kot smo bili v nedeljo v Bahrajnu,” je še dodal.

Foto: McLaren