McLaren v Monaku stavi na klasiko

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2016 .

Počasi, pa vendar gre nekako naprej tudi pri ekipi McLarna. Potem ko je Fernandu Alonsu na kvalifikacijah na zadnji dirki v Barceloni končno uspelo priti v finalni krog kvalifikacij in je Jenson Button na nedeljski dirki osvojil par točk, tudi pri sami ekipi verjamejo da gre tudi pri njih končno navzgor. Tako računajo da bodo morda na koncu naslednje dirke v Monaku imeli celo večji iztržek.

Sam Hondin motor končno kaže tudi nekaj potrebne moči in tudi iz stališča aerodinamike je dirkalnik veliko boljši. Tako izgleda tudi po testiranjih, ki jih je za ekipo McLaren opravil testni voznik Stoffel Vandoorne, ki je odvozil 108 krogov in dosegel celo drugi najboljši čas dneva z 1:24.006. »V vsakem pogledu so trenutne nastavitve in sam dirkalnik veliko boljši,« je pojasnil Vandoorne po zaključku testiranj.

Tudi sam trdi, da se je na novosti hitro navadil. »Hitro sem se navadil na dirkalnik. Kakor koli že, očitno je to dober korak naprej. V dirkalniku sem se počutil odlično in zato sem tudi sam presrečen glede tega,« je še nadaljeval Belgijec.

Prvi dan testiranj se je Button pritoževal nad zadkom, ki ga je težko obvladal, zato so tudi poskušali nekaj novitet. V dopoldanskem delu testiranj so se bolj fokusirali na pnevmatike, v drugem delu pa na čim več krogov. »Pri tem smo testirali tudi nekaj nastavitev čisto prilagojenih Monaku,« so komentirali v ekipi McLaren.

Tudi pri dobavitelju motorjev Hondi trdijo, da se pripravljajo na tradicionalno dirko v Monaku. »Za naslednjo dirko v Monaku smo se izredno potrudili,« se je pohvalil glavni inženir pri Hondi Satoshi Nakamura. »Same podatke bomo še pregledovali pri sebi na Japonskem in nato sam motor še dodatno prilagodili sami dirki v Monaku,« je še nadaljeval Nakamura.

Naslednja dirka v Monaku je poznana po različnih presenečenjih in tokrat pri McLarnu in Hondi upajo, da bodo oni tisto pozitivno presenečenje.

16 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje