McLAREN upa na slabšo dirko ekipe RACING POINT

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2020 .

Ker je Racing Point prejšnji konec tedna na VN Sakhirja z dvema dirkačema na stopničkah na konto dobil tudi lepo število točk, je ekipa še povečala prednost v boju za tretje mesto v prvenstvu konstruktorjev. Pred zadnjo dirko v Abu Dabiju je med Racing Pointom in McLarnom zdaj deset točk razlike.

“Pomembno je imeti konec tedna brez težav,” pravi šef ekipe McLaren, Andreas Seidl pred finalom sezone Formule 1. Priznava, da vrsta težkih kvalifikacij na zadnjih dirkah ni ravno pomagala ekipi, da bi premagala zelo hitri Racing Point.

Pri McLarnu so na zadnjih dirkah imeli kar nekaj težav v kvalifikacijah.

“Poskrbeti moramo le, da bomo znova uspešni, kot smo že bili, saj že tri dirke zapored nismo uspeli oba avtomobila spraviti v Q3,” je dejal Seidl. “Skupaj z zanesljivostjo, sposobnostmi naših voznikov in operativno močjo glede strategije postankov v boksih, lahko upamo, da se bomo dobro borili v Abu Dabiju.”

Vendar se vodja ekipe McLaren zaveda, da bo v običajnih okoliščinah težko ponovno obrniti stvari proti Racing Pointu: “No, mislim, kot smo govorili že vso sezono, je Racing Point očitno hitrejši od nas. Ni kaj, imajo hitrejši paket.”

https://twitter.com/F1/status/1335931313736605700

“Ko imajo konec tedna brez težav, se je težko boriti z njimi. Toda na koncu nam je uspelo ohraniti ta boj do konca sezone, ker imamo konkurenčen avto, kar je velik korak naprej v primerjavi z lanskim letom,” še poudarja Nemec pri McLarnu.