McLaren upa, da se izognejo kazni

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2015 .

Pri McLarnu upajo, da se jim bo na domači dirki v Silverstonu uspelo izogniti kazni pribitka štartnih mest, s katero sta se v Avstriji Fernando Alonso in Jenson Button. Oba dirkača kasneje niti nista zaključila dirke, saj se je Alonso zaletel v prvem krogu, Buttonu pa je kasneje odpovedal senzor.

“V tovarni smo celovito pregledali pogonske enote in Alonsova je med nesrečo verjetno utrpela škodo, zato jo bo mogoče potrebno zamenjati, Buttonova pa je še vedno v preiskavi,” pravi Hondin mož Yasuhisa Arai.

Na prejšnji dirki sta dirkača skupaj dobila petdesetmestno kazen, ker sta vsak porabila svoj peti motor, medtem ko so na sezono dovoljeni samo štirje. Uporaba šestega motorja bi pomenila novih deset mest kazni.

“Honda v Veliko Britanijo ne prinaša nadgradenj, bomo pa optimizirali nastavitve pogonske enote glede na spremembe aerodinamičnih delov, katerih uporaba je načrtovana,” je še povedal Arai.

Eric Boullier, dirkaški šef, je dodal: “Pomembne informacije smo dobili na testiranjih v Avstriji, kjer je bilo z dirkalnikom v dveh dneh opravljenih skoraj osemsto kilometrov. Ocenili smo več različnih aerodinamičnih komponent, ki so pokazale pozitivne znake, zato bomo njihovo učinkovitost preizkušali tudi ta vikend in s tem izboljševali naše predstave.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje