McLaren tudi kot dokumentarna serija

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2017 .

McLaren je s platformo Amazon podpisal pogodbo o predvajanju dokumentarne serije o sezoni 2017, kar bi lahko označili kot korak naprej v smeri večje medijske prepoznavnosti tako ekipe kot Formule 1. Liberty Media, novi lastnik Formule 1, se namreč zelo trudi, da bi Formulo 1 naredil še bolj medijsko prodorno, pri čemer tudi podpirajo ekipe, ki so pričele o svojih aktivnostih uporabljati Youtube kanale.

Angažirali so Manisho Pandeya, ki je znan tudi kot scenarist večkrat nagrajenega dokumentarnega filma o Ayrtonu Senni. Kot koproducenta sta se mu pridružila Chris Connell in Anwar Nuseibeh. Prva snemanja so se začela že pred začetkom sezone, vendar je to bila do preteklega tedna še dobro varovana skrivnost. Zaenkrat so posneli že nastajanje novega dirkalnika MCL32 in njegova prva testiranja.

Mnogi se sprašujejo, ali je koncept takšne serije, ki naj bi na trenutke potekala celo v živo, dejansko primeren tudi za tiste, ki jih Formula 1 trenutno še ne privlači. Zagovorniki pri tem poudarjajo predvsem pogled izza dogajanja na dirkališčih. Slab začetek ekipe McLaren v novo sezono ponovno postavlja celoten koncept pod vprašaj.

»Pri McLarnu zagovarjamo vsak korak, ki ljubiteljem Formule 1 in vsem ostalim omogoča pogled v zakulisje dogajanja v ekipah. Tako jim bo lahko ta serija pokazala zelo osebne dogodke; to kar dejansko počnemo kot tudi vse naše lepe in slabe trenutke, ki jih lahko doživlja moderna ekipa v Formuli 1,« pojasnjuje vodja ekipe Zac Brown.

»Želeli smo pokazati, koliko znanja je potrebnega in kako mora celotna ekipa medsebojno sodelovati, da lahko zadovoljimo vsem kriterijem. Koliko strasti, odločnosti, moči, prizadevanj in skrbi je potrebno od več kot sto zaposlenih v našem razvojnem centru, da smo lahko tu, kjer smo,« je še poudaril Brown.

Namen dokumentarne serije je tudi v tem, da se pokaže človeška stran Formule 1 in tisti tehniki, ki jih na zaslonih ne vidimo pogosto. In morda je to slednje tisto, s čimer se cilj tega medijskega koraka bolje razume. Ne glede na vse pa jih je mnogo mnenja, da bi si lahko pri Amazonu za takšen koncept izbrali kakšno boljšo ekipo.

Foto: McLaren