McLAREN SABRE: Močnejši od SENNE

Avtor prispevka: , objavljeno 27. decembra 2020 .

Na premiero novinca so v Wokingu sicer opozorili z dvema predobjavama, a je vse skupaj vseeno nekoliko presenetljivo, še posebej, ker za celotno zgodbo stoji predvsem McLarnov prodajalec iz Beverly Hillsa.

Kljub drugačnim napovedim, ki so vključevale tudi hibridni pogonski sklop s 1.000 konji, model Sabre poganja konvencionalni štirilitrski V8-motor s prisilnim polnjenjem in 824 KM največje moči, s čimer gre za najmočnejšo različico V8-agregata pri McLarnu. V modelu Senna le-ta zmore 800 KM.

Na splošno so pri McLarnu skopi z informacijami o novem modelu, glede na zmogljivosti pa gre pričakovati, da šprint z mesta do stotice nekje v rangu Senne (2,8 sekunde), medtem ko Sabre doseže najvišjo hitrost 351 km/h in je s tem najhitrejši dvosedežni avtomobil v zgodovini znamke.

Seveda so pri McLarnu že izdelali tudi hitrejše primerke, a so le-ti imeli tri sedeže. Omenimo samo McLaren F1, ki so ga izdelovali med letoma 1993 in 1997, s katerim se je bilo mogoče peljati 391 km/h. Še nekaj hitrejši (403 km/h) je McLaren Speedtail s hibridnim pogonskim sklopom, ki zmore 1.000 KM.

McLaren Sabre je zelo ekskluzivna stvaritev, ki so jo izključno za ameriški trg koncipirali pri McLaren Special Operations (MSO). Izdelali bodo vsega 15 primerkov. Prvega so že dostavili lastniku, a McLaren Beverly Hills cene ni želel razkriti.

Galerija: McLaren Sabre

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish